Patjat

Patjoistamme

 

Patjat on aikaisemmin täytetty heinällä, höyhenillä tai puuvillalla, nykyään markkinolla on kattava valikoima patjoja kuten joustinpatjoja, vaahtomuovi, runkopatjoja tai latexpatjoja joista on ihan selvästi suosituin joustinpatja.

Joustinpatjan sisällä on paljon kierrejousia, jousien tehtävä on pitää ihmistä koholla jotta sängyn ja patjan välille jäisi ilmakerros joka eristää lämpöä. Tiheästi asetettujen jousien ansiosta joustinpatjalla nukkuessa vartalon asento on todella hyvä. Jousien päälle laitetaan lisää pehmeyttä ja mukavuutta antava kerros vaahtomuovia.

Patjat ovat normaalisti 10 cm – 35 cm paksuisia. Tärkeää on että patja hengittää hyvin ja johtaa lämpöä. monet kuluttajat suosivat luonnonkuituja paitsi allergia tapauksissa käytetään kokonaan keinokuiduista valmistettuja patjoja.

Vaahtomuovi patjat ovat aina olleet niin sanotusti huonossa valossa, niitä on aina kutsuttu halvoiksi ja huonoiksi patjoiksi, hyvän tuotekehttelyn myötä on myös vaahtomuovi patjoista saatu hyviä ja tukevia jonka ansiosta vaahtomuovi patjojen suosio on kasvussa.